Dag 2 / 5 november

Voor vandaag stond St Augustine op het programma. Vanmorgen eerst even gedoucht en ontbeten. Rond een uur of 10 zijn we vertrokken en gingen we eerst naar de Target om de bestelling van mijn vader op te halen. Je kunt gewoon aan het begin van de winkel bij een scherm je gegevens van je bestelling ingeven en dan wordt het naar je toe gebracht. Toen dit klaar was zijn we weer in de auto gestapt en verder gereden naar de oostkust. Het was een behoorlijk stuk rijden en uiteindelijk kwamen we rond 13:00 aan bij Fort Matanzas. Hier kun je met een gratis ferry naartoe. In het hoogseizoen zijn de kaartjes vaak om 11:00 al op, maar gelukkig is het nu geen hoogseizoen en was er voor de 2:30 afvaart nog kaartjes. Ondertussen moesten wij dus even wat tijd doden. Dit hebben we gedaan door even te lunchen. We hadden broodjes meegenomen en daarna naar het strand te gaan. Dit was aan de overkant van de weg. Wel op zijn Amerikaans want je moest met de auto naar de andere kant rijden. Je zit hier aan de Atlantische oceaan kust. Het waaide behoorlijk op het strand en de golfen waren hier op bepaalde plekken behoorlijk woest. Op dit stuk viel het nog wel een beetje mee. 







Rond 13:45 zijn we weer richting de afvaart plek van de ferry gegaan. We moesten hier rond 14:20 in ieder geval weer zijn, dus we zijn eerst nog even op een bankje gaan zitten. Even onze internet break genomen. Hier was ook genoeg weer te zien, de eekhoorntjes vlogen van de ene boom naar de andere en er liepen grote vogels rond.








Uiteindelijk zijn we richting de steiger gelopen, hier stonden al wat mensen te wachten en toen werd er eerst een safety talk gehouden en nog een keer extra benoemd dat daar geen wc’s waren dus als je heen moest, moest je nu gaan. Dit wisten we al want de parkranger waar we onze kaartjes vandaan hadden had dit al zo’n vier keer gezegd, dus wij waren voorbereid. Je was met de ferry in een paar minuten bij het fort. Dit fort is gebouwd door de Spanjaarden in 1740, heeft twee jaar geduurd voor het klaar was en het is gemaakt van gestampte schelpen die tot gesteente zijn geworden door de eeuwen heen. Je kon het fort in, dit bestond uit twee verdiepingen en een uitkijkplatform. Om op dat uitkijkplatform te komen moest je met een houten lader door een smal gat. Hier haakte mijn moeder af, de rest is wel naar boven geweest maar het was wel erg smal allemaal. Wel een erg mooi uitzicht! Echt typisch voor Florida, water, moerasachtig. Na een 20-25 minuten ging je weer terug met de ferry. 




















Hierna zijn we naar St. Augustine gegaan. Dit is de oudste door Europeanen gebouwde nederzetting welke continu bewoond is in de Verenigde Staten. We hebben geparkeerd in de garage bij het visitor center en toen was het de bedoeling dat we naar het historische centrum met winkeltjes zouden gaan. Maar onze tourguide leidde ons de verkeerde kant op, dus we hebben eerst een ander rondje gedaan. Uiteindelijk toch in het goede gedeelte terecht gekomen. Hier hebben we een rondje gedaan, allemaal oude gebouwen met winkeltjes erin. We hebben hier een ijsje gegeten, dit was 1 scoop. Hij was hartstikke groot, dus meer had je ook niet nodig.







Toen we uitgekeken waren zijn we via een Walmart terug gereden richting het huis. Bij de Walmart wilde ik een aantal dingen kopen. Een waterfles van bijna een liter, wat gezichtsverzorging en haar producten. Dus ook hier weer goed geslaagd. Hierna zijn we verder gereden naar een Cheesecake Factory om te eten. We zijn bij Winter Park gestopt. Ook hier was het eten weer goed. Ze waren hier erg van drinken vervangen als hij bijna leeg was, dan werd er zo een nieuw glas neergezet zonder verder iets te zeggen. Ik had weer wat meer moeite om alles op te krijgen dus toen de rest klaar was werden de borden al weg gehaald en zat ik daar nog als enige met m’n bord voor m’n neus te eten. Als toetje hebben we twee cheesecakes meegenomen, die pasten er nu echt niet meer bij dus die is voor morgenochtend. 









Daarna zijn we verder gereden naar huis en hier kwamen we na 22:00 aan, het was dus een latertje. Nog even op de bank tv gekeken en toen was het alweer tijd om naar bed te gaan. 

Morgen doen we het een dagje rustig aan en gaan we in de avond naar een basketbalwedstrijd in Orlando.



Reacties

Populaire posts van deze blog

Reisdag // 3 november

Dag 4 / 7 november