Dag 6 / 9 november

Het is alweer de laatste volledige dag van deze vakantie. Het is weer voorbijgevlogen. Maar dat is een goed teken, want dat betekend dat we het weer heel erg naar onze zin hebben gehad. Vandaag staat er een dagje richting de Mexicaanse golf op het programma. Vanavond gaan we naar ijshockey in Tampa maar eerst gaan we richting Anna Maria Island. Dit is een kustplaatsje waar ze het authentiek willen houden door geen hoogbouw en fastfoodketens toe te staan. Het is wel een eindje rijden dus ook vandaag weer niet te laat vertrokken. Rond een uur of half 10 zijn we in de auto gestapt en richting de kust gegaan. Er stond iets van 1 uur en 45 minuten voor gepland volgens google maps. Maar het was onderweg best druk en toen we er bijna waren was er ook ergens een ongeluk gebeurd dus uiteindelijk toch dik 2 uur over gedaan. Het was inmiddels 12:00 en we zijn naar de pier gereden. Hier zijn we uitgestapt en hebben we even rondgelopen. Het was hier ook weer lekker 30 graden, dus behoorlijk warm in het zonnetje. Nadat we de pier op geweest waren zijn we naar de overkant van de straat gelopen waar we een ijsje hebben gehaald. Qua lunch waren we van plan midden op de dag te gaan eten omdat we vanavond naar het ijshockey gaan, dus voor nu een lekker ijsje. 











Toen zijn we de auto weer ingestapt en naar de andere kant van het eiland gereden om nog even bij het strand te kijken. Hier was het een stukje drukker dan de kant waar we net waren maar we vonden gelukkig nog een parkeerplek. Dus even het strand op. Ik was de enige die uiteindelijk nog even met de voeten in het water heeft gestaan. De anderen vonden het teveel moeite om de schoenen uit te doen denk ik 😜 Het water was frisjes maar dat was lekker met deze temperaturen! 





 

Uiteindelijk zijn we weer de auto ingestapt en richting Saint Petersburg gereden, hier zat een Raising Canes. Dit is een fast food restaurant dat zich heeft gespecialiseerd in chicken tenders. Ik had hier veel filmpjes over gezien op internet dus dit wilde ik natuurlijk proberen. In Orlando was net deze week eentje geopend maar toen we hier gisteren langskwamen zagen we dat hier een gigantische rij voor stond. Het restaurant in Saint Petersburg is al wat langer open en we zijn inmiddels twee uur en het is nog een uurtje rijden. Dus we zijn er rond een uur of 3. Het was nu nog helemaal niet druk dus we konden direct bestellen. Je hebt hier verschillende combodeals, er zit patat, chicken tenders, texas toast, coleslaw en speciale canes saus bij. Het smaakte goed! 







Toen was het tijd om dichter naar het stadion te rijden voor het ijshockey. Dit was in Tampa en we waren nu nog in Saint Petersburg. Dus we zijn de auto weer ingestapt en hebben even gekeken of we onderweg nog iets tegen kwamen om te doen omdat we nog erg op tijd waren. Op google maps zag ik dat we op de route langs een Target kwamen dus hier zijn we nog even gestopt. Nog wat inkopen gedaan om mee naar huis te nemen. Uiteindelijk kwamen we rond 5 uur aan bij de parkeergarage die Marcel gereserveerd had voor vandaag. Vanuit hier was het nog een 5 minuten lopen naar het stadion. Hier stonden al voldoende mensen te wachten, het was military appreciation night dus er stonden overal militairen met tanks en andere dingen op het terrein. 








 

Rond een uur of 6 gingen de deuren open en konden we naar binnen. Ook hier weer een security waar je tas doorheen moet voordat je naar binnen mag, dit ging allemaal weer vlot. Eenmaal binnen was het een stuk kouder. We moesten helemaal naar boven in het stadion en dus gingen we op zoek naar onze plekken. We hadden weer een mooi overzicht over het stadion zo van boven. Zoals bij alle sportwedstrijden in Amerika is er weer veel entertainment. Er worden spelletjes gedaan, liedjes gezongen etc. zowel voor als tijdens de wedstrijd. Voordat het begon werd natuurlijk eerst weer het volkslied gezongen. Toen begon de wedstrijd, de Chicago Blackhawks tegen de Tampa Bay Lightning. Het gaat er soms ruig aan toe, en regelmatig wordt er iemand in time out gezet. Op de tribune hoor je altijd hoe fanatiek de Amerikanen aan het juichen etc. zijn. Voor ons zaten zelfs mensen met een baby van nog geen maand oud, bizar dat je zo’n klein baby’tje meeneemt naar zo’n evenement. Het is er hartstikke luid en koud. Mijn horloge gaf regelmatig aan dat een te lange periode in de omgeving gehoorschade kon veroorzaken, wanneer ze aan het juichen waren gaf mijn horloge zo over de 100 decibel aan. Uiteindelijk wonnen de Blackhawks met 5-3 van de Tampa Bay Lightning’s. 








Zodra de wedstrijd afgelopen is stroomt iedereen naar de uitgang toe en loop je zo met duizenden mensen door een trappenhuis op weg naar buiten. Gelukkig stond de auto niet zo ver weg en zaten we binnen no time weer in de auto onderweg naar het huis. We deden er ongeveer anderhalf uur over en waren uiteindelijk rond 12 uur weer thuis. We zijn vrijwel gelijk daarna op bed gegaan want morgen is alweer de dag dat we terug naar huis vliegen..

Reacties

Populaire posts van deze blog

Reisdag // 3 november

Dag 2 / 5 november

Dag 4 / 7 november