Dag 5 / 8 november



Vandaag stond er een dagje Universal Orlando op het programma! We wilden deze vakantie eerst naar Disney Park gaan maar we kwamen er niet helemaal uit naar welke van de vier parken we wilden en de prijzen waren ook niet mis. We wisten dus ook niet of we het nou allemaal leuk zouden vinden. Dus toen hebben we toch maar de beslissing genomen om naar Universal te gaan, hier zijn we in 2017 ook geweest en dat vonden we toen hele leuke parken. We hadden 2 parken 1 dag tickets gekocht, zodat we ook met de Hogwarts Express van het ene park naar het andere park konden gaan zoals de vorige keer. De dag begon vroeg, de wekker stond om 7:15. Het park ging om 9:00 open en het is vaak al snel druk. Uiteindelijk zaten we rond 8:00 in de auto en met alle vertragingen en files onderweg stonden we uiteindelijk om 10:00 in het park. Het zou zonder files maar een half uur rijden zijn, maar het is in Orlando vaak erg druk op de snelwegen en vaak langzaam rijdend verkeer. Dus dan doe je er even wat langer over. Om 10:00 waren we door alle ticketcontrole en security heen en kon onze dag beginnen.





Ik had de dag ervoor nog even wat onderzoek gedaan naar welk van de twee parken we het beste eerst konden gaan en welke attracties we zouden moeten doen. Dus eerst zijn we naar Islands of Adventure gegaan en zijn we gelijk naar Hogsmeade, het Harry Potter gedeelte, gelopen. Hier was namelijk de eerste attractie op mijn lijstje die vaak later op de dag lange wachttijden heeft. Voor nu stond er al een wachttijd van 60 minuten maar het ging gelukkig allemaal wat vlotter. De eerste attractie die we hebben gedaan was Hagrid’s Magical Creatures Motorbike Adventure. Deze was de vorige keer dat we hier waren nog niet open dus deze wilden we graag doen. Je zit hier op een motor of in een zijspan, hij gaat behoorlijk hard en op een stuk ga je ook achteruit. Goede eerste attractie van de dag dus! Hierna zijn we naar het kasteel van Harry Potter gegaan, Hogwarts. Hier zit een 4d attractie in, deze hadden we de vorige keer ook gedaan, maar hij is heel mooi gemaakt dus geen straf om nog eens in te gaan. Inmiddels was het half twaalf en hebben we onze boterhammen gegeten, je mag hier broodjes meenemen het park in, scheelt behoorlijk in de kosten. 😉 Marcel wilde nog Butterbeer proberen, dus die heeft hij gehaald. Deze hebben we allemaal geproefd en was heel romig. 










Hierna was het tijd om weer een attractie te gaan doen. We zijn naar Skull Island: Reign of Kong gegaan, deze was de vorige keer net geopend en had toen soms zelfs wachttijden tot 240 minuten. Toen hebben we deze dus ook niet gedaan, nu was er maar 25 minuten wachttijd. Ook deze attractie was weer heel mooi gemaakt, dit was ook weer een 4d attractie. Toen we klaar waren zijn we weer naar Hogsmeade gelopen om de Hogwarts Express naar Universal Studios te nemen. Hier moesten we een kwartiertje wachten, vanaf de andere kant naar Islands of Adventure was de wachttijd 60 minuten, dus ik had goed gekozen met welk park we zijn begonnen. 






In Universal Studios waren een aantal attracties die we wilden doen delayed, dus hiervoor in de app een alert aangezet wanneer ze weer open waren. We zijn eerst naar E.T. adventure gegaan. Deze attractie hadden we nog niet eerder gedaan, dit was wel al een wat oudere attractie. Je kreeg hier een soort pasje, waarbij je je naam moest zeggen en wanneer je in een karretje plaats mocht nemen werd het kaartje ingenomen. Aan het einde van de rit werden de namen dan opgenomen en werd je bedankt voor het helpen van E.T., leuk bedacht. 😄 Toen was het tijd voor Men in Black, hierbij moet je met een soort laserpistool aliens schieten en kun je punten scoren. Je doet een wedstrijdje tegen een ander karretje. We waren helaas alle 4 niet zo goed, mijn ouders hadden 14.000 en 19.000 punten en Marcel en ik hadden beide 54.000 punten. Naast m’n moeder zat iemand en die had bijna 300.000 punten. Klein verschilletje maar.  ðŸ˜…


Hierna hebben we even een korte pauze gehouden en wat gedronken. Het was vandaag ook weer een warme dag, 28+ graden. In de zon was het dan ook behoorlijk heet. Hierna was het tijd om richting de andere kant van het park te lopen. We wilden graag de Harry Potter attractie in Diagon Alley doen, maar deze was helaas nog steeds delayed. Dus eerst maar verder gelopen naar Fast and Furious - Supercharged. Dit was voor ons ook een nieuwe attractie. Net als alle andere attracties weer heel mooi gemaakt! Toen we in de wachtrij stonden kreeg ik een alert dat de Harry Potter attractie weer geopend was, dus hier zijn we naartoe gelopen. Wachttijd begon alweer flink op te lopen omdat hij een hele poos delayed was dus mensen nu ineens allemaal er weer in konden. Deze attractie blijft ook mooi, is ook weer een 4d attractie. We waren hier vaker in geweest, maar toch vergeet je weer dingen. Dus leuk om weer eens in te gaan!










Inmiddels was het bijna 17:00, we waren dus al 7 uur in het park. Op ons lijstje stonden nog twee attracties die beide voorin het park waren bij de uitgang, dus dat kwam mooi uit! Als eerste zijn we naar Revenge of the Mummy gegaan. Hier zijn Marcel, mijn moeder en ik in geweest. Mijn vader ging niet mee, want hierin moest je zo ver met je knieën buigen in het zitje wat niet lukt met zijn nieuwe knieën. Gelukkig was de wachttijd niet zo lang en waren we binnen 25 minuten weer buiten. Mijn moeder was in 2017 hier ook in geweest maar dacht eerst dat het Mommy was en dus een leuk en niet zo’n heftige attractie. In de rij kwam ze er toen achter dat het Mummy was en niet mommy maar toen was het natuurlijk al te laat. Deze keer ging m’n moeder er weer in, maar achteraf bleek hij toch wat heftiger dan in de herinneringen. Voor mij net zo, hij ging er behoorlijk heftig aan toe, maar wel leuk!


Als afsluiter zijn we nog in Race Through New York Starring Jimmy Fallon gegaan. Dit is een wat rustigere attractie en dus een mooie afsluiter. Het is ook weer een 4d attractie en zoals de naam al zegt race je tegen Jimmy Fallon door New York heen als een soort onderdeel van zijn talkshow. Deze hebben we in 2017 ook een aantal keer gedaan, dus wisten we dat hij leuk was! Toen was het alweer 18:00 en na 8 uren was het tijd om het park weer te verlaten. 







We zijn naar Ford’s garage geweest om te eten. Hier staan buiten oude Ford auto’s en boven de bar hangt ook een oude Ford auto. In de toiletten zijn de wasbakken gemaakt van autobanden. Het is dus leuk aangekleed! Qua eten hebben we als appetizer onion rings gehad. Verder hebben mijn ouders en Marcel alledrie burgers gehad, wel allemaal een verschillende want er was genoeg keus. Ik ben voor de chicken tenders gegaan. Als toetje hebben we een key lime pie gegeten. 












Uiteindelijk waren we rond een uur of 9 weer thuis en is mijn vader nog even het zwembad in geweest. Verder allemaal nog gedoucht en toen nog even op de bsnk gehangen. Voor morgen staat er een dagje Anna Maria Island en ijshockey in Tampa op het programma. 


Reacties

Populaire posts van deze blog

Reisdag // 3 november

Dag 2 / 5 november

Dag 4 / 7 november